ZTK GVG

Zajednica tehničke kulture Grada Velike Gorice

Projekt kičmo:bit proglašen najboljim u Europi!

Velika nam je čast priopćiti radosnu vijest da je naš velikogorički informatički klub „VEL_IK” sudjelovao na globalnom micro:bit izazovu te je projekt naših učenika osvojio nagradu za najbolji projekt u Europi.

Zaklada Micro:bit u suradnji s World’s Largest Lesson otvorila je natječaj prema temama UN-ovih ciljeva održivog razvoja: ne-zarazne bolesti i sigurnost. Informatički klub „VEL_IK“ odabrao je rad na temu nezaraznih bolesti kod djece i obradili smo problem koji je čest kod djece, a to je neispravno sjedenje – najčešće u školi i prilikom pisanja zadaća.

Pomoću micro:bit uređaja napravili smo pomagalo koje će zvučnim i vizualnim signalima upozoriti dijete, njegove roditelje, učitelje ili prijatelje na nepravilno držanje i poticati samo dijete da uspravi kralješnicu i održava pravilno sjedenje. Ocjenjivači projekta ocjenili su ideju jednostavnom i fantastičnom zato jer je lako primjenjiva na sve uzraste ljudi.

Odabrani smo kao pobjednički projekt u toj kategoriji za regiju Europe te nas organizatori pozivaju u London, od 26. do 29. siječnja 2019. na skup pobjednika svih ostalih sudionika diljem svijeta. Mislimo da je to najljepši poklon kojeg smo mogli dati Velikoj Gorici za dan Sv. Lucije i dan Grada Velike Gorice i tako se zahvaliti za punih 20 godina neprekidne potpore….nastavak….

Ažurirano 3. siječnja 2019. — 22:33
Zajednica tehničke kulture Grada Velike Gorice © 2018 Frontier Theme